Avgörande slutspelsdag

Den här dagen började med att grabbarna serverade frukost åt Micke, Per och Göran.

Det var en del av ett vad från föregående dag, då Micke lovade betala deras middag om de vann sin slutspelsmatch, men på villkor att de serverade frukosten dagen efter. Så där satt gubbsen som paschor på utsatt tid och beställde kaffe med mjölk, joser, mackor, yoghurt, påfyllning, osv, tills alla i laget hade fått en uppgift. Medan alla vi vuxna satt och log i mjugg Smile.

Killar och tjejer åkte iväg åt var sitt håll. För tjejerna väntade B-semifinal mot jumbon i vår grupp. Nu gällde det mest att försöka få alla att vakna till, och att inte underskatta motståndarna. Det var ju en helt ny match, trots allt. Återigen fick jag ta hand om coachandet då Micke var upptagen med grabbarna. Matchen började ganska trevande, men vi hade klart flest chanser. Trots det tog polskorna ledningen med 1-0 i slutet av perioden efter ett lobbskott som styrdes i mål av trafiken framför.

Vi fortsatta att mala på i andra perioden. Det dröjde över tio minuter innan vi till slut fick in kvitteringen. Inte så långt efter kom också ledningsmålet, och då gick proppen liksom ur och vi vann till slut med 1-4. Tre mål av Vega, och så ett snyggt frislag direkt i bortre burgaveln av Mikaela!

Under tiden hade killarna spelat sin 1/16-final mot Leksand, men besked dröjde om resultatet. Till slut hörde jag via Heimo att vi hade förlorat med 1-2, och på ett oturligt sätt. Trots spelövertag kunde vi inte avgöra matchen till vår fördel, ledde bara med 1-0. I andra perioden droppade en lyrboll in bakom Tommy, och med 1.10 kvar att spela, när alla trodde att det skulle gå till straffar, blev Jesper otursgubbe genom att hans uppspel fastnade på en motståndare som satte 1-2 i nättaket.

Därmed var det slutspelat innan laget riktigt hunnit visa sin potential. Utslagna trots 27-4 i målskillnad efter sex matcher. I två matcher lyckades vi inte omvandla våra chanser i mål, och det straffade sig.

Uppvärmning

Micke dök upp till tjejernas B-final, och det blev i alla fall en skön avslutning på dagen. Tjejerna hade lekstuga med motståndarna och vann till slut med 9-1, i stort sett var det spel mot ett mål. Därmed avslutade vi med två vinster och blev femma i turneringen!

Vega i fartfylld aktion

Gruppbild

I övrigt kan vi notera att Tullinges tjejer har gått till final, som spelas i morgon. Finalmotståndarna Nemsove slog överraskande ut suveränerna från vår gruppp i semifinalen. De kan kanske ändå rubba Tullinge, de förlorade bara med 4-3 i gruppmötet. Tullinges P93-lag är båda utslagna, det ena i kvartsfinal. I B16 var det fem svenska och tre tjeckiska lag i kvartsfinal. Huddinges P92-lag åkte också ut ikväll, 0-6, mot ett storvuxet tjeckiskt lag. De spelar trots allt i B18, dvs 91:or, så det har nog varit tufft.

I kväll är det discoparty i Hamr Branik. Micke, Per, Mia och Göran är där med sex tjejer och fem grabbar. Det går visst vilt till, enligt rapporter. Övrigra grabbar ville hellre se fler slutspelsmatcher, och övriga tjejer ville bara ta det lugnt på hotellet. I morgon lockar ett besök på kinamarknaden, samt att se några finaler.

Permalink

Otur killar, men härligt jobbat ändå! Har inte hört nåt ifrån "Basse", trots att jag försökt ringa och sms:a, antar att hans mobil med säkert ett tomt kontantkort inte fungerar i Prag!!? Tack vare er blogg ser jag dock att han "lever" och till och med lyckas med sina straffar! Bra jobbat min lilla gulleponke! Slår vad om att han dock hittar nåt sätt att lyckas ringa hem på om pengarna tar slut... :) Mvh Cesilia Ekefjord, (Basses mamma)