Blogs

Manilva 2010, onsdag 17 mars

Idag har varit en mycket skön cykeldag! Fast för egen del så var jag riktigt seg de första milen. Vi startade från Jimena de la Frontera, ett stort gäng. Vädret var lite lurigt, molnigt närmare kusten men rätt soligt inåt landet. Redan efter första backen sprack fältet upp och det blev spridda skurar på väg mot första delmålet, ett fik vid en korsning mot Ubrique. Jag som kände att benen inte villa vara med efter långkörningen igår tog det väldigt lugnt och hamnade i slutet av klungan. En liten paus för att ta av benvärmarna och så var jag rejält efter.

Manilva 2010, tisdag 16 mars

Ännu en solig men sval dag! Det blir i alla fall varmare för var dag som går. Idag stod Rondaturen på schemat, med start och mål i Gaucin. En del av oss valde dock att starta från ölhaket för att slippa de första 6 km stigning. Det var ganska blåsigt uppe i bergen, men som tur var mest medvind i början. Vi startade från ölhaket med tanken att snabbåkarna längre bak skulle komma ikapp. Jag fick bra flyt och med medvinden kom jag först fram till avtagsvägen till längre rundan via Juzgar. De flesta valde den kortare rundan, men vi blev till slut sex som körde den längre.

Manilva 2010, söndag 14 mars

Återigen dags för den årliga cykelresan till Manilva i södra Spanien, nära Estepona. I år blir det största antalet deltagare hittills. Roger har som vanligt organiserat en gruppresa för 20 personer, och sen har ytterligare sju eller åtta bokat resa själva. Vi i gruppresan hade den tidigaste avresan nånsin, flyget avgick kl 5.25, vilket innebar att jag blev upphämtad strax efter kl 2. Det var liksom ingen idé att lägga sig alls. I stället ägnade jag mig åt febril packning, plus att samla ihop lösa trådar kring badrumsrenoveringen hemma och en del saker som måste bli klara på jobbet.

Manilva-09, uppföljning

Nu har jag uppdaterat alla blogginläggen från Manilva med bilder från Google Earth och höjdkurvor från GPS:en. Klicka på en bild för att se bilden i originalstorlek. Dessutom finns det kmz-filer som kan öppnas i Google Earth för att själv navigera runt och studera de olika turerna.

Manilva-09, söndag 29/3: Ronda-El Burgo-Serrato-Ronda

Sent i säng och dessutom övergång till sommartid. Det var inget piggt gäng på morgonen, och som de fakirer vi är hade vi ändå bestämt starttid till kl 9. Roger gick ner och la sig i fosterställning i soffan, Peter såg halvdöd ut i den andra, medan Janne L studsade runt i köket med glada tillrop som vanligt. Paco hade varnat för regn i hela södra Spanien, men i Manilva såg det OK

Manilva-09, lördag 28/3: Tarifa-Barbate-Tarifa (Atlantturen)

Idag var det äntligen dags för Atlantturen från Tarifa. Det stormade och regnade under natten, men på förmiddagen hade det klarnat upp och börjat mojna. Dessutom blåste det äntligen poniente. Vi var nu en decimerad skara eftersom sju cyklister hade åkt hem, Roger S inte var med, och Carola stod över. Peter var i sitt esse, äntligen plattåkning och