Manilva 2010, tisdag 16 mars

Ännu en solig men sval dag! Det blir i alla fall varmare för var dag som går. Idag stod Rondaturen på schemat, med start och mål i Gaucin. En del av oss valde dock att starta från ölhaket för att slippa de första 6 km stigning. Det var ganska blåsigt uppe i bergen, men som tur var mest medvind i början. Vi startade från ölhaket med tanken att snabbåkarna längre bak skulle komma ikapp. Jag fick bra flyt och med medvinden kom jag först fram till avtagsvägen till längre rundan via Juzgar. De flesta valde den kortare rundan, men vi blev till slut sex som körde den längre.

Strax innan jag fortsatte kom Peter åkande i följebilen. Klossarna han hade monterat på skorna passade inte med pedalerna... Nu skulle han till cykelaffären i Ronda för att fixa det. (Senare hörde vi att han efter Ronda hade kört ner i ett potthål och fått punktering på bakhjulet. Ingen reservslang och ingen pump. Plus att han behövde en slang med lång ventil... Det löste sig till slut genom att Mats hade en lämplig slang. Jaja, igår var det vevpartiet som krånglade, och idag klossarna och slangen.)

Strax före Juzgar var det vägarbeten. Vi kom i alla fall förbi på 2 km grusväg, Odd, Simon, Johan och jag. Odd och Simon drog sen iväg, och när jag vände för att leta upp en vilsen Johan så anlände Roger och Janne A. Vi fyra fortsatte sen resten av rundan tillsammans. Nåja, jag släpade rätt rejält efter de andra tre, men jag hann i alla fall ikapp vid varje stopp. Jag har alltid svårt i stigningen upp till Rondavägen, luften känns liksom tunn. 72,9 km/h i backen ner mot Ronda, sedan hamburgare på torget som vanligt.

Sedan fortsatte vi över riktigt skakig asfalt mot Benajoán. Det bestämdes att vi skulle ta grisbacken i år till Cortes och fika där. Det var riktigt jobbigt uppför grisbacken den här gången, speciellt på slutet när lutningen blir 14%. Jag gnetade på, fast jag tvivlade på att jag skulle orka ända till ölhaket. Uppför ölbacken lyckade jag ändå hålla någotsånär, men det tog två minuter längre än igår och 11,9 km/h. Johan hann bara precis möta mig i sista kurvan, så jag kom inte alltför långt efter. Totalt blev det 107 km och 20,0 km/h i snitt. Jäklar vad trött, och ont överallt!

Alla som körde kortare turen hade haft en skön tur. Frippe, Maria och Pär N körde avtaget till Atajate och fick en rikigt behaglig avslutning.

Korv och mer spaghetti till middag. Mycket snack om dagens upplevelser. Trots allt ganska sent i säng. I morgon väntar utökade nationalparksturen med start i Jimena.