Manilva 2010, måndag 15 mars

Kort om idag: soligt, en aning kyligt. Nationalparksturen med start och mål i Gaucin, via El Colmenar och Cortes de la Frontera.

En överraskning visade sig: Carola, Odd, Erland m.fl. hade i smyg bokat egen resa och bor nu i närheten av La Duquesa i jättefräscha hus. Bra mycket fräschare än våra mögliga och dåligt underhållna hus, där numera pensionärer inte verkar ha tid och råd att sköta husen utan bara hyr ut. Man kan fråga sig om det inte är dags att kolla på alternativen, när de dessutom är billigare. I år är det ju lite speciellt med fuktproblemen, men grabbarna i 43:an är lite ledsna över blöta madrasser och trängsel.

Nu är vi alltså 35 cyklister och en följebilsförare, varav sex tjejer. All time high! Lite besvärligt dock att hantera hela gruppen, speciellt vid lunch- och fikapauser. Även under dagens cykling blev det ganska utspritt, och de längst fram orkade oftast inte vänta in alla utan drog iväg till nästa delmål. Vägen genom nationalparken efter El Colmenar var som vanligt slingrig och med dålig asfalt. Så långt är man dock rätt fräsch, och vägen in till Cortes är mest nerför och ganska lätt. I Cortes droppade folk in allteftersom, och köpte sig lunch på olika ställen. Själv satt jag med en klassisk bocadillo con jamón och cafe con leche i en solig trappa. Vårt vanliga ställa på torget var tyvärr inte öppet i år.

Men jag började känna av gårdagens två backar, och uppför ölbacken tappade jag orken och blev passerad av en lång rad starka kort: Roger, Janne, Peter, Andreas, Staffan, Tommy, Johan, Odd, Pär O, och säkert någon mer. Det blev bara ett snitt på 12,7 km/h uppför de sista 9 kilometerna, och jag var ganska sliten på slutet. Johan, Pär och Tommy försökte hänga på Staffan som drog stenhårt, men till slut fick de ge sig en efter en. Jag tampades ett tag med Peter, men när Rpger kom bakifrån fick Peter brått. Roger gick ändå om och Peter var helt utpumpad på toppen.

Längst bak kämpades det också väl, t.ex. Hanna, Maria och Frippe som samkörde i lugnt tempo. Idag blev det inte heller någon sen kväll. Frippe har som vanligt fixat en fin röd solbränna med intressanta mönster, och alla var rätt slut. Men trevligt hade vi! Efter en storhandling åt vi lassvis med köttfärssås och spaghetti, vilket nog var en rätt vanlig rätt bland hushållen idag.