Första speldagen

Så var då första speldagen avklarad! Grabbarna hade två gruppspelsmatcher på förmiddagen, kl 9 och kl 11. För dem blev det en mycket tidig frukost och avfärd. Mia, Ingela och jag åkte efter för att se på matchen, medan tjejerna fick lite sovmorgon.

pic

Alla grabbarnas gruppspelsmatcher går i tälthallen som vi spelade kvartsfinal mot Ingarö i för två år sen. Dagens första match började lite trevande, i paus stod det 2-0 till oss, efter ett frislag av Rasmus och en styrning av Basse. Sedan lossnade det rejält och slutresultatet blev 7-1. Tommy, -92-målvakten, har riktigt vassa utkast och fick en assist när Basse gjorde sitt andra mål. Vi gjorde mål t.o.m. när Jesper blev utvisad! Basse fick också lägga följande straff:

Andra matchen slutade 5-0, men den såg vi inte eftersom vi redan var på väg från hotellet med tjejerna till deras gruppspel. Micke kom också dit lagom till matchen, efter att ha virrat bort sig bland spårvagnarna (trots att han och Per hade rekat vägen igår).  Tjejernas första match blev en ganska knepig tillställning mot småväxta motståndare. Det var inte förrän nära slutet som Emma petade in sin egen retur, och matchen slutade 1-0.

 pic

Grabbarna kom också dit, spelade lite beachvolley och tennis, och kom och hejade på tjejerna i deras andra match. Tyvärr fumlade vi in ett mål redan efter 45 sekunder. Sen kvitterade Lisa snyggt med ett närskott i krysset, på pass från Julia, och då såg det rätt bra ut. Men fumlandet fortsatte, och i andra perioden droppade det in ett antal mål som borde ha kunnat tas. Det andra laget var dock helt enkelt bättre och vann med 1-6.

pic

De flesta tjejerna lyckades dra iväg med killarna på en tidigare spårvagn till hotellet, vi ledare hamnade lite på efterkälken, och med oss Lisa och Julia. Det var nog inte helt oväntat att tjejerna drog iväg med killarna, det finns vissa (utan att nämna några namn) som är ganska intresserade... När vi kom tillbaka till hotellet hade ytterligare en ruta gått sönder, och det var mycket spring mellan rummen, både av killar och tjejer.

Middag åt vi i närheten, men haket var mycket långsamt, det tog över en timma att få in maten.

Tillbaka på hotellet fortsatte springet mellan rummen. Särskilt vissa tjejer hittade vi om och om igen inne hos grabbarna. Det blev lite drygt att agera polisförälder ett tag, men till slut (och efter lite sura miner) var alla i sina egna rum för natten.

I morgon väntar två matcher för tjejerna och troligen tre för killarna. Efter dagens matcher har killarna chans att vinna sin grupp, medan tjejerna kan bli tvåa i sin. Slutspelet börjar för båda på kvällen. Förmodligen hinner inte Micke åka mellan matcherna utan vi får klara oss själva i tjejernas kvartsfinal.

Permalink

Hej allesammans Vilken härlig blogg Magnus & co.  Det är jättekul att kunna följa händelseutvecklingen och dessutom genom inlagda videoklipp - snyggt jobbat. Bra jobbat också utav alla ledare och era försök att hålla ordning på pöbeln. Det verkar ju gå hyffsat i matcherna för både killarna o tjejerna så varför ska dom hoppa ut genom fönstret och dessutom utan att öppna det först? Hälsningar från ett mycket regning Huddinge (typ november brukar bjuda på bättre väder) lena