Snart hemfärd

Partyt på fredagskvällen var en blöt tillställning, där restaurangen inte verkade bry sig om vem de serverade till. Tyvärr såg man både spelare och ledare som drack både öl och sprit. Vår grupp skotte sig i alla fall.

Efter fredagen hade alltså inga av lagen några matcher kvar att spela. På lördagen åkte de flesta tjejerna till marknaden, medan Micke hade utmanat killarna på beachvolleyboll, där "gubbarna" ställde upp med ett lag. Det behöver knappast sägas att vi ledare var överlägsna? Micke, Per, Göran och Magnus vann gruppspelet med 5-1 i matcher, och sedan också finalen. Här ska inte daltas! Wink

BeachvolleyI vilket fall hade vi alla några riktigt trevliga timmar. Alla kämpade på och efter lite inkörning blev spelet bara bättre och bättre, med några riktigt långa och rafflande bollar.

Under tiden hade det shoppats och prutats friskt på marknaden, och många kom tillbaka belåtna med sina fynd. Alla sammanstrålade sedan i Spartahallen för att se finalen i B16. Denna vanns av SSK Future, som var överlägsna, med ett suveränt snabbt och säkert passningsspel. Motståndarna Tatran fick knappt låna bollen under större delen av matchen. Future vann med 6-0. Tidigare på dagen hade Tullinge vunnit G14 med 4-3.

När alla sammanstrålade på hotellet visade det sig att det varit rejält stökigt ett tag. Mat och godis hade kastats mellan fönstren, och landat på marken framför hotellets entré. Hotellet klagade. Innan vi gick ut för gemensam middag samlade vi alla i matsalen, där Micke levererade en tio minuters utskällning och berättade hur besviken och förbannad han var på uppförandet. Det var många blickar i golvet, och efter det har det varit mycket lugnare. (Det var faktiskt en imponerande harang av Micke, några killar satt efteråt och diskuterade och var övertygade om att han måste ha skrivit ett manus i förväg.)

Pokerkväll

På söndagen tänkte vi ha en "kulturdag", och visa dem som inte varit i Prag förut några av turistattraktionerna. Vi åkte in till det centrala torget, och alla fick ströva omkring fritt.

De flesta gick i affärer, och när vi tänkte samlas för en promenad över Karlsbron visade det sig att ingen var intresserad.

Tre shoppare

Alla hade shoppat och fått nog, ville bara tillbaka till hotellet, så till slut gick Mia, Ingela och jag en långpromenad över bron själva.

Vi har haft några förkylningar under resan. Mia har helt tappat rösten, Wille har haft feber, och Vega fick feber och magsjuka under lördag-söndag. Till söndag kväll var hon nästan OK igen.  På eftermiddagen fick alla grovstäda sina rum, och vi gick omkring för att inspektera skadeläget. Några trasiga lampor, en knäckt säng, och en trasig toalett. Vi satsade på snabbreparation med coachtejp! Det håller nog några dagar i alla fall...

Tjejerna tog vi med på middag till Park Hotel, där vi bott tidigare gånger. Det är faktiskt en riktigt bra restaurang där! Tillbaka på hotellet bestämde vi läggdags kl 1. I ett rum blev det "ormgrop", när nästan alla killar och tjejer klämde sig in. De hade nog rätt trevligt, medan vi ledare satt i Mias och Ingelas rum och snackade.

Vid läggdags kunde vi också bevittna en "vattenbrottning" mellan Micke och Jesper. Micke fick för sig att gå runt och spruta vatten på grabbarna med en vattenflaska. Jesper kontrade genom att hälla vatten nerför nacken på Micke, till allas förskräckta förtjusning. Sen utbröt en brottning som slutade oavgjort med två väldigt blöta brottare.

Idag måndag har vi varit på marknaden igen, allihopa. Inte så mycket att säga om det, fler inköp av mer eller mindre bra sort. Cissi blev av med sin plånbok. Solen steker, det är nog den varmaste dagen hittills.

Öl på marknaden

Nu har vi sammanstrålat på hotellet igen för att hämta bagaget och åka till flygplatsen. Alla tycker nog både att det är tråkigt att det är slut, och att det ska bli skönt att komma hem igen.

Flera skulle vilja fortsätta med innebandyn direkt i stället för att ha uppehåll. Det visar kanske mest på att det har varit en rolig och intensiv resa, som gett mersmak, och att de flesta har trivts och haft kul. På det hela taget har allting gått bra, de problem som vi har haft på hotellet beror delvis på hotellet självt. Några små plumpar i protokollet, men det har varit jättetrevligt att få åka iväg med allihop och få lära känna flera lite närmare. Innebandymässigt har alla skött sig fantastiskt, och det är en skön blandning individer i grupperna!