Manilva-09, onsdag 25/3: Vilodag, Manilva-Casares-Sabinillas-Manilva

Hörde att hemma har det kommit en decimeter snö och i morse var det -10 grader...

Vi hade 17 grader på morgonen, och ganska behagligt, halvsoligt väder. Blåsigt som vanligt. Idag var tänkt att vara en vilodag. Några åkte på sight-seeing till Ronda och Cueva de Pileta, några åkte till Cádiz, Janne tänkte springa upp till Casares. Peter stack iväg med Odd, Carola, Simon och Andreas på en långtur ca 11-12 mil i bergen.

Roger, Pelle och jag körde en mycket lugn tur upp till Casares. Målet var en återställningstur med låg puls, med en massa fikastopp. Det gick nästan att uppfylla, utom första backen upp från Manilva med 14-15% lutning. Där är det omöjligt att hålla pulsen nere.

I Casares, en typisk vitrappad, pittoresk bergsby som ligger vackert belägen i en trång dal, och med en borg högst upp på en klippa, hälsade vi på Roger S och tittade på huset, Casa Linda (hans sambo heter Linda), som de har byggt upp i stället för ruinen som de köpte för några år sedan. Mycket fräscht, 60 kvm, 3 våningar och takterass, ligger precis nedanför borgen. Går att hyra om man vill, sju sängplatser.

pic

Medan vi var där ringde Peter, hans framhjul hade pajat på väg nedför ölbacken. Fälgen hade knäckts, men han hade lyckats knäppa loss skorna och hasat på dem tills han fick stopp på ekipaget utan att vurpa. Jäkla tur i oturen! Det är andra året i rad han pajar ett framhjul. Kanske inte så konstigt när han väger sina dryga hundra kilo och samtidigt optimerar cykelvikten på gränsen till vad den kan bära. Så han satt i backen bredvid ett par 200-kilos svin och väntade på att bli upplockad av Carola. Carola ringde och undrade var hon var... Av de fem är det nog bara Odd som har koll, Carola och Peter har oftast ingen aning var de är och Andreas och Simon dundrar på utan att veta vart de ska. För Peter blev det en tur till Ronda med Carola för att köpa ett nytt framhjul. Carola köpte också nytt hjul för hennes var vingt.

Efter fika hos Roger S fortsatte vi i makligt tempo vägen ner mot Estepona. Det gick mest nedför, och vi hamnade till slut på strandpromenaden i Sabinillas. Där satt vi i solen med var sin öl och tapas, slappade, njöt och tittade ut över havet. Sedan lugnt upp till Manilva igen. Tre mil och knappt svettig, en skön vilodag.

pic

Idag blev det gourmetmiddag med fläskfilé och hasselbackspotatis, à la Janne, medan Peter underhöll med anekdoter om hur man startar en sushirestaurang utan att veta ett dugg om sushi och restauranger. Samt om sin "romantiska" middag med Carola i Ronda. Därefter café con leche med avec i den närmaste lokala baren.

I övrigt idag kan noteras att Andreas behöll den gula ledartröjan tack vare den sista spurten, trots att Simon var starkare i backarna. Odd släppte och Peter vill helst glömma dagen, han längtar till Atlantturen och plattåkning. Janne L gick nästan vilse bland taggbuskar och pumor uppe i bergen.

--------------------------------------

Tid: 1:37
Paus:
Sträcka: 32,8 km
Medelhastighet: 20,2 km/h
Maxhastighet: 57,7 km/h
Medelkadens: 63 rpm
Medelpuls: 129
Totalt uppför: 622 m

picpic