Manilva-09, söndag 22/3: Gaucín-El Colmenár-Cortés de la Frontera-Gaucín

Sovmorgon idag till kl 9. Roger och jag har huset för oss själva tills Peter och Janne L kommer. De har samma fakirflyg som jag på måndag (dvs natten till tisdag). Dagen började med att öppna cykelväskan och hoppas att allt var helt - det var det. Skruva ihop cykeln, sen äta frukost. Det är lite blåsigt idag, men det ser ut att bli fint väder (inte skurar som det under bilfärden igår). Idag var det avfärd kl 11, med en "lugn" första tur på 5-6 mil med start och mål i Gaucín, via El Colmenár och Cortés de la frontera. Det blir tre stigningar, och vill man ha fler kan man starta nedanför "djävulsbacken" och cykla de 7 kilometerna upp till Gaucín med en snittlutning på 10%.

Än så länge är vi 11 stycken som cyklar, och så Madde i följebilen. Vi släppte av Simon nedanför Gaucín, han var lite osäker men det är klart att han måste prova på "djävulsbacken"! Sen väntade vi in honom uppe i Gaucín. Det tog väl ca 30-32 minuter, och han såg lycklig och varm ut när han kom upp.

Solen sken och det var en underbar dag att äntligen få sätta sig på racern igen efter vintern hemma! Vi rullade iväg mot El Colmenár, skönt att börja med en utförslöpa. Fast det bar sig inte bättre än att jag först körde på en stor sten så det small i fälgen. Sen var det bara en sekundfråga innan framhjulet var platt. Det gick bra som tur var, och m.h.a. pumpen i följebilen gick det snabbt att byta slang och pumpa upp. Perfekt att ha Madde och följebil! Det gick faktiskt så snabbt att byta slang att resten inte hann få i sig den café con leche som de trodde de hade tid till ;-)

Sen var det dags för första stigningen - lika långt som vi åkt ner, lika långt skulle vi upp igen (ca 450 m). Det var svettigt och ovant, och lätt att köra för hårt i början. Här tar alla igen sig efteråt:

pic

Sen gick det rätt snabbt genom nationalparken till Cortés, där vi åt lunch på det vanliga torget. Under lunchen fick Erland och jag veta att vi hade följt efter fel bil igår när vi trodde att Fredrik&Madde åkte fel. Undrar vad föraren i bilen vi blinkade åt tänkte? ;-)

Till slut återstod bara färden ner och upp till ölstället. Staffan och jag var rätt jämnstarka visade det sig, vi turades om att ligga före. Det är väldigt lätt att köra lite för hårt, det straffar sig alltid direkt, och då kommer den andre ikapp och förbi. I morgon ska jag ha med mitt pulsband så jag lättare kan ha koll på rätt nivå.

Idag var första gången jag använde min nya Garmin Edge 705. Den fungerade bra även om det är lite svårt att läsa av skärmen när man har mörka glasögon på sig. Här är en del av dagens data:

Tid: ca 4 timmar cykling
Paus: ca 1:45
Sträcka: 55 km
Medelhastighet: 26,4 km/h
Maxhastighet: 60,3 km/h
Medeltakt: 65 rpm
Totalt uppför: 1314 m

picpic