Övning 1 - Enbensknäböj

A. HÄNDERNA PÅ HÖFTERNA

Stå på ett ben med händerna i sidan. Gör en knäböj med god knäkontroll. Håll det andra benet sträckt med foten framför kroppen. Rörelsen ska vara långsam och med en mjuk vändning. Titta rakt fram och håll ryggen rak och bäckenet i en vågrät position. Det är viktigt med en rak linje så att knä, höft och axel går rakt över foten.

B. HÄNDERNA PÅ KLUBBAN

Stå på ett ben med en klubba i händerna. Gör en knäböj med god knäkontroll. Håll det andra benet sträckt med foten framför kroppen. Rörelsen ska vara långsam och med en mjuk vändning. Det är viktigt med en rak linje så att knä, höft och axel går rakt över foten. Titta rakt fram och håll ryggen rak och bäckenet i en vågrät position.

C. DRIBBLA

Stå på ett ben med lätt böjt knä och dribbla med en boll. Spänn nedre delen av magen och håll bålen stabil. Håll det andra benet sträckt med foten framför kroppen. Håll ryggen rak och bäckenet i en vågrät position. Det är viktigt med en rak linje så att knä, höft och axel går rakt över foten. Bibehåll en god knäkontroll med lätt böjt knä.

D. PASS MOT SARG

Stå på ett ben. Gör en knäböj med god knäkontroll. Passa mot sargen och upprepa sedan knäböjen igen. Försök att hålla knäet i en stabil position hela tiden

PAR. ROTATION - LÄMNA BOLL

Stå på ett ben bredvid varandra med varsin klubba och en boll. Den ena personen står på vänster ben och den andra på höger. Passa bollen från sida till sida eller mellan varandras ben och diagonalt över varandras huvuden. Följ bollen med blicken och bibehåll god knäkontroll med lätt böjt knä hela tiden.