Övning 5 - Utfallssteg

A. HÄNDERNA PÅ HÖFTERNA

Spänn magmusklerna och gå framåt med utfallssteg. Gör ett markerat knälyft följt av en dämpad landning. Tryck ifrån framåt och ta nästa steg. Landa mjukt och kom djupt ner med en kontrollerad landning i varje steg.

B. KLUBBA FRAMFÖR KROPPEN

Håll en klubba med tvåhandsfattning framför kroppen. Spänn magmusklerna och gå framåt med utfallssteg. Gör ett markerat knälyft följt av en dämpad landning. Tryck ifrån framåt och ta nästa steg. Landa mjukt och kom djupt ner med en kontrollerad landning i varje steg.

C. UPP PÅ TÅ

Håll en klubba med tvåhandsfattning framför kroppen. Spänn magmusklerna och gå framåt med utfallssteg. Gör ett markerat knälyft följt av en dämpad landning. Tryck ifrån framåt och gå upp på tå, håll kvar en kort stund så att du hittar balansen och ta sedan nästa steg. Landa mjukt och kom djupt ner med en kontrollerad landning i varje steg.

D. MED BÅLROTATION

Håll en klubba med tvåhandsfattning framför kroppen. Spänn magmusklerna och gå framåt med utfallssteg och samtidig bålrotation. Gör ett markerat knälyft följt av en dämpad landning. Tryck ifrån framåt och ta nästa steg. Landa mjukt och kom djupt ner med en kontrollerad landning i varje steg. Rotera ut över det främre benet, vänster ben ger vänster bålrotation. Håll hela tiden bålen rak och blicken riktad framåt. Följ med i rotationen med raka armar och god knäkontroll.

PAR. MED PASSNING

Stå på stället och passa varandra. Gör ett utfallssteg framåt och vänd tillbaka till utgångspositionen genom att skjuta ifrån med det främre benet. Ta sedan emot en passning.