Övning 6 - Hopp/landning

A. PÅ ETT BEN

Stå med lätt böjda knän och ha händerna i sidan. Gör två jämfotahopp framåt och landa på ett ben i det tredje hoppet. Se till att hela tiden ha god knäkontroll och mjuka, fi na landningar. Det är viktigt att knäna går över tårna.

 

B. HOPP, LANDA PÅ ETT BEN

Stå med lätt böjda knän och med en klubba i tvåhandsfattning framför kroppen. Gör två jämfotahopp framåt och landa på ett ben i det tredje hoppet. Se till att hela tiden ha god knäkontroll och mjuka, fi na landningar. Det är viktigt att knäna går över tårna.

C. JÄMFOTA MED RIKTNINGSFÖRÄNDRING

Stå med lätt böjda knän och med en klubba i tvåhandsfattning framför kroppen. Gör två jämfotahopp framåt och landa på ett ben i det tredje hoppet och ändra samtidigt riktning. Gör detta fyra gånger i form av en fyrkant. Upprepa sedan, men byt landningsben och gärna riktning. Se till att hela tiden ha god knäkontroll och mjuka, fina landningar. Det är viktigt att knäna går över tårna.

D. SIDHOPP PÅ ETT BEN

Stå axelbrett med fötterna och med en klubba i tvåhandsfattning. Hoppa i sidled och dribbla samtidigt med bollen framför kroppen. Landa med kontroll i varje vändning från sida till sida.

PAR. SKRIDSKOHOPP MED PASSNING

Stå axelbrett med fötterna och en klubba i tvåhandsfattning. Hoppa skridskohopp i sidled och slå en passning. Hoppa åt andra hållet och ta emot en passning. Landa med kontroll i varje vändning från sida till sida.