Manilva-08, måndag

Submitted by mhy on Mon, 03/10/2008 - 20:00

Ja, här kommer då en första kortfattad rapport från Manilva. Vi är 20 st cyklister som är en vecka i sydligaste Spanien för att ladda upp inför säsongen med att betvinga bergen. Tyvärr strejkar datorn så allt måste skrivas på mobilen, och därför blir det inga bilder denna gång. Vädret är OK, om än något blåsigt och kylslaget.

När vi kom upp till toppen idag var det bara 7,5 grader. Vi började igår med att åka nationalparksturen, från Gaucin till El Colmenar, Cortez de la frontera, och tillbaka till Gaucin. En del började från Casares eller nedanför "djävulsbacken". Mina färddata: hmm verkar ha försvunnit. Men det var en lång tur med 4 ordentliga stigningar.

Idag måndag åkte vi Ronda-turen med start i Gaucin.

Först 6,5 km klättring till ölhaket.
ölhaket-avtag före Ronda (avstickare för Roger och mig via Juzcar): 20 km
Till Ronda: 36,8 km
Till Cortez: 31,9 km
Till ölhaket: 14,5 km
Till Gaucin: 6,5 km
Totalt: 116,5 km, cykeltid 5:37, totaltid 5:59+lunchpaus, snitt 20,8, max 67,3

Vägen via Juzcar var mycket vacker och pittoresk. Juzcar ligger i en dal med serpentiner före och efter. Det blir en rätt bra klättring upp till huvudvägen. Det var en krävande tur, jag kämpade mot krampkänningar ända från Ronda men på något sätt tog jag mig runt, t.o.m uppför grisbacken. Roger lovade fixa en café con leche åt mig på ölhaket, och sällan har en café con leche lockat mer och smakat bättre, när jag som siste man kom uppför sista backen (Roger och jag kom aldrig ikapp de övriga fast vi bara tog en enda kort paus efter Ronda).

Ikväll lär vi somna ovaggade! Igen... Ganska stolt över dagens prestation faktiskt.