Manilva, fredag

Idag var det dags för Ubrique-Grazalema-turen, med avstickare via Zahara för dem som ville. Bara att köra till Ubrique med bil tog 1,5 timme. Dagens tur var ganska kort, men innehöll en stigning på 15 km och ca 800 höjdmeter. Den kostade på, svetten forsade och solen stekte så man närapå kokte över. Strax innan toppen kom Mats från ingenstans och passerade mig, så jag blev 5:a upp.

När alla slitit sig upp fortsatte vi ner i Grazalema, en fantastiskt vackert belägen by. Där lunchade vi på torget. Sen fick man bestämma sig om man ville ge sig av till Zahara för att tampas med HC-stigningen genom passet. Jag var svårt frestad men bestämde mig till slut för att den förra stigningen fick räcka. Därför blev det i stället en behaglig återfärd till Ubrique genom den vackraste dalgången på hela resan.

Fem stycken gav sig på Zahara: Odd, Pelle, Frippe, Magnus, och Fredrik. Det blev 3,5 mil och 950 höjdmeter extra, och de avslutande milen ner blev framförallt mentalt jobbiga. Utan följebil hade det inte gått idag, enligt Frippe, det var för varmt. Johan, som kände sig dålig efter lunchen, åkte följebil ett tag och hoppade in ungefär mitt i stigningen.

Färddata utan passet: Totalt: 61,3 km, cykeltid 2:41, totaltid 4:05, snitt 22,7, max 78,7